Europak GreenLine ®

Europak Oy:lle on myönnetty Europak GreenLine ® tavaramerkki, jonka alla yritys valmistaa kierrätysmuovisia kanistereita ja pulloja. Europak Oy:n nykyaikainen konekanta mahdollistaa valmistusprosessissa 30 – 100 % kierrätysmuovin käytön tuotteissa, joihin olemassa oleva lainsäädäntö antaa tällä hetkellä mahdollisuuden tuoteturvallisuudesta tinkimättä.

Useimmat muovit ovat kierrätettäviä ja muovimateriaalia voidaan periaatteessa kierrättää loputtomasti, kunhan keräily ja lajittelu on hoidettu oikealla tavalla. Käyttämämme HDPE-uusio­muovi on monipuo­linen raaka-aine, joka valmistetaan pääosin kotitalouksien muovipakkausjätteestä (PCR). Tällä hetkellä Suomessa kerätään talteen ja kierrätetään noin 27,5 % markkinoille saatetuista muovisista kuluttajapakkauksista ja EU-direktiivin mukainen tavoite tulee olemaan minimissään 50 % vuonna 2025.

Muovituotteiden hiilijalanjälkeä voi vähentää parhaiten oman prosessin hallinnalla, kuten lisäämällä kierrätysmuovin määrää tuotteessa ja vaihtamalla fossiilisista polttoaineista uusiutuvaan sähköön.

Yrityksemme pienentää CO2-päästöjä vähentämällä fossiilisilla polttoaineilla tuotettua sähköä ja siirtymällä vuoden 2024 alussa 100 % täysin päästöttömän, uusiutuvan tuulienergian käyttäjäksi.

Tuotteen elinkaarivaiheiden merkitys on hyvä tietää valmistusketjun päästöjen hallinnassa ja ympäristökuormavaikutusten vähentämiseksi.

Lisätiedot muovituotteittemme elinkaari – ja hiilijalanjälkilaskemista saat yhteyshenkilöltäsi !

 

Ota yhteyttä

 

 

 

 

 

iso

Tallenna

Back to Top