RUOTSALAINEN EMBALLATOR GROUP AB OSTAA KOKO
EUROPAK OY:N OSAKEKANNAN

2023-06-30

Emballator Group Ab, johtava pakkausratkaisujen tarjoaja, vahvistaa läsnäoloaan Pohjois-Euroopassa ja ostaa suomalaisen pakkausvalmistajan Europak Oy:n koko osakekannan. Kaupan toteutuminen edellyttää tiettyjen tavanomaisten ehtojen täyttymistä ja sen odotetaan tapahtuvan 1. syyskuuta 2023.

Vuonna 1980 perustettu ja Espoon Juvanmalmilla toimiva Europak valmistaa puhallettuja muovipakkauksia, pääasiassa kanistereita. Europakin omistavat tällä hetkellä suomalainen sijoitusyhtiö Korpi Capital Oy ja Europakin toimitusjohtaja Harri Laaksonen.

”Yrityskauppa vahvistaa asemaamme erityisesti Suomessa ja Baltiassa, mikä sopii hyvin strategiaamme tulla johtavaksi pakkausvalmistajaksi Pohjoismaissa ja Pohjois-Euroopassa”, sanoo Emballator Group Ab:n toimitusjohtaja Kent Viitanen ja lisää: ”sijoitamme tarkoituksellisesti kestävään kasvuun, ja asiakkaidemme lähellä oleminen on tärkeää.”

Europak Oy tulee työskentelemään tiiviissä yhteistyössä Emballatorin Mellerudin yksikön kanssa, jolla on samankaltaisia ja täydentäviä tuotteita.

”Europak Oy on erinomainen täydennys Mellerudin valmistusyksiköllemme, ja odotamme innolla uusien kollegojemme ja asiakkaidemme kanssa yhteistyön kehittämistä sekä laajentamista tuote- ja vastuullisuusasioiden parissa”, kommentoi Emballator Mellerudin toimitusjohtaja Joakim Johannesson.

Europak Oy:n vuotuinen liikevaihto on hieman yli 8 miljoonaa euroa ja yrityksellä on 18 työntekijää. Toimitusjohtaja Harri Laaksonen sekä avainhenkilöt jatkavat yrityksessä. Kauppahintaa ei ole julkistettu.

”Emballatorin uusi innovaatiokeskus tarjoaa erinomaisia kehitysmahdollisuuksia uusille kierrätetyille muovimateriaaleille sekä uusille tuotantotekniikoille. Olemme ylpeitä siitä, että olemme löytäneet luotettavan kumppanin Emballatorista, joka haluaa kasvaa seuraavalle tasolle yhdessä asiakkaidemme ja työntekijöidemme kanssa”, sanoo Harri Laaksonen.

”Emballator on vakiintunut toimija alalla ja yhteistyömme on ollut sujuvaa koko transaktioprosessin ajan. Vaikka Korpi Capitalin sijoitusstrategia keskittyy pitkäaikaiseen omistajuuteen, päädyimme yhtiökumppanimme Harri Laaksosen kanssa siihen lopputulokseen, että yhteistyö Emballatorin kanssa on oikea valinta yhtiön näkökulmasta”, toteaa Mikko Fischer, Europakin hallituksen puheenjohtaja ja Korpi Capitalin osakas.

Tietoja Emballatorista:
Emballator-konserni tarjoaa laajan valikoiman pakkausratkaisuja eri materiaaleista useille markkina-alueille sekä tuotesektoreille, kuten maaleille, kemikaaleille, lääkkeille, elintarvikkeille, kauneudenhoitoalle ja henkilökohtaiselle hygienialle. Emballator-konsernilla on noin 900 työntekijää ja noin 2500 miljoonan Ruotsin kruunun vuotuinen liikevaihto. Konserni on jaettu kolmeen liiketoiminta-alueeseen: Emballator Metal Group, Emballator Packaging Innovations ja Emballator Packaging UK, ja sillä on yhdeksän tuotantoyksikköä Ruotsissa, Suomessa ja Isossa-Britanniassa. Lue lisää osoitteessa Emballator.com

Tietoja Korpi Capitalista:
Korpi Capital Oy on suomalainen sijoitusyhtiö, joka on perustettu vuonna 2013. Korven portfolioon kuuluu 26 yhtiötä, joiden yhteenlaskettu liikevaihto on 219 miljoonaa euroa, EBITDA 41 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 760 henkilöä.
Lue lisää osoitteessa Korpi.fi
www.emballator.com

 

Ota yhteyttä

 

 

 

 

 

iso

Tallenna

Back to Top